Dette kan være det siste vi hører fra Van Der Graaf Generator

Det er frontfiguren og den aldrende mannen Peter Hammill  som hevder at det kommende albumet Do Not Disturb, det trettende i rekken, kan være deres siste utgivelse. Og av den grunn vil de gjøre noe helt spesielt.

Van Der Graaf Generator… navnet alene gir deg lyst til å høre mer.

Det hele startet i 1967 i Manchester da Chris Judge Smith og Peter Hammill møttes. De gikk på universitetet i byen hvor band som Cream, Pink Floyd og The Crazy World of Arthur Brown hadde holdt konserter. Sistnevnte band falt godt i smak, og de hentet inn organisten Nick Pearne til sitt band for å kunne etterligne lyden. Gjennom årene kom og gikk både artister og bandet i seg selv, og så tidlig som i 1975 hadde de sin første reunion.

Den siste reunion var i 2005 og har vart til dags dato. I dag er det Peter Hammill sammen med Hugh Banton og Guy Evans – hvor begge har vært med siden 1969 – som fyller scenen. David Jackson, mannen med saksofonen, var også med lenge. Han hoppet derimot av etter konsertene i 2005.

1280px-van_der_graaf_generator__bluesfest
Van Der Graaf Generator på scenen i 2005

Det nye albumet som følger opp Alt fra 2012 blir sluppet 30. september. Det er blitt sagt at dette albumet er det teknisk mest avanserte de har produsert, og at det bydde på mange vanskeligheter under innspillingen. Men deres snart 50 år lange erfaring har også gjort dette mulig.

Vi venter i spenning på nytt materiale fra et av tidenes mest interessante band på den meget alternative progfronten de representerer.