Ekte spilleglede fra Sauda-band

Lørdag hadde Vreid en konsert på Tribute i Sandnes. Vi stilte opp mannsterke for å få med oss denne lille begivenheten en varm vårkveld i mai.

Det skulle ikke mye til for å fylle opp det lille lokalet, men det manglet ikke på god stemning av den grunn. Musikksmaken varmet opp tidligere på kvelden med en trivelig terassegrillfest på Bryne, før det bar innover mot Sandnes. Forventningene var store hos hele gjengen – samtlige har gitt denne typen musikk mange timer i cd-spilleren.

Men det var ikke Vreid som var det store høydepunktet. Vi var stort sett enige i at Windir var mye bedre, og at Vreids musikk rett og slett ikke var interessant nok. Det var oppvarmingsbandet vi gledet oss til. Ulvhedner, vårt faste svartmetallband som vi holder et ekstra godt øye med her på musikksmaken, skulle nemlig varme opp scenen for Vreid.

Ulvhedner har ikke mye erfaring med konsertfremførelser; faktisk må skribenten helt tilbake til nyttårsaften 2000 for å huske forrige konsert. Men rutinert eller ikke, fremførelsen var faktisk ikke ille. Sangene var som tatt direkte ut fra demoene, og en del tekniske feil med lyden hindret ikke bandmedlemmene i å storkose seg denne kvelden.

Fans fra nær og fjern hadde møtt opp for å få med seg denne begivenheten, og ny historie ble skrevet for et gammelt band med ny besetning.

Da Vreid entret scenen pøste de på et massivt lydtrykk som bare et band med tusen års rutinert konsertgang kan, men det var likevel kjedelig å se på i forhold til hva vi hadde opplevd tidligere på kvelden. Vi håper på flere konserter fra Ulvhedner og ønsker dem alt vel på sin videre ferd mot stjernene.