Kristoffer Lo – The Black Meat (2016)

I år kom det ut en viktig plate som de færreste kommer til å stifte bekjentskap til, og det fra en artist som til daglig spiller i det ikke ukjente bandet Highasakite. Med dette soloalbumet sprenger Kristoffer Lo grenser.

Kristoffer er en kunstner som maler bilder for ørene. Han komponerer en tekstur av lydbølger som er langt utenfor det de fleste av oss forbinder med normal musikk. Hans siste soloalbum The Black Meat treffer deg så hardt både fysisk og mentalt at det gjør vondt å reise seg etterpå. Innholdet er ikke for sarte sjeler. Det kan vekke frem vonde følelser og depresjon, men også motsatt gjøre tilværelsen lystigere.

Du som faller for melankolsk stemning bør umiddelbart anskaffe deg albumet eller sjekke det opp på nærmeste tilgjengelige streamingtjeneste. Er du derimot litt nedfor kan det være lurt å bare styre unna.

Albumet er i sin helhet innspilt på Ryvingen fyr utenfor Mandal, og det høres. Blant de majestetiske og bassfylte lydbølgene er det bølgeskvulp og slag i metallveggene på fyret. Det er en råskap uten like; som man aldri tidligere ha hørt.

Hør det majestetiske sporet Front Row Gallows View og bedøm selv: