Leon Russell har spilt sine siste toner

Den amerikanske studiomusikeren Leon Røssel døde i går. Leon var kjent for sitt mangeårige arbeid som låtskriver, gitarist, pianist og arrangør. Han viet livet til musikk og samarbeidet med store artister.

Leon ble født i Oklahoma i 1942. Allerede som fireåring begynte han å spille piano, og det var et talent som tidlig meldte seg. På slutten av femtitallet spilte han på en rekke barer og nattklubber i Tulsa. Han het egentlig Claude Russell Bridges, men tok navnet Leon som var å lese på et identifikasjonskort han hadde lånt av en venn.

Han flyttet til Los Angeles i 1958, og gjennom årene ble han innleid som studiomusiker av Ike Turner, Rolling Stones, Bob Dylan, Frank Sinatra og Phil Spector med flere. I tillegg slapp han ut hele 38 soloalbum, hvorav noen var i samarbeid med andre artister.

Han turnerte i 2016, og planla nok en tur i 2017, Han kom seg derimot aldri helt etter et hjerteinfarkt i sommer. Han sovnet stille inn natt til 13.november 2016, 74 år gammel.

Vi vil her sette fokus på en bestemt konsert Leon var med på i 1971, nemlig den legendariske «The Concert for Bangladesh» av George Harrison.