Lovende Sandnes-band

På en kald og mørkkledd vinterdag er det ikke mye å ta seg til, verken på det våte vestlandet eller i frosne øst. Da er det tid for live-band og pubaktiviteter. Vinteren er høysesong for nyoppdagelser på musikkfronten, da de mindre kjente bandene får slippe til på scenen.

Vestlandsbyen Sandnes er det rette stedet for å oppleve slik musikk. Platenorge har høstet en rekke store artister fra kulturtreet på Nord-Jæren de de siste årene, og stadig vokser det ut nye knopper som bare venter på å oppdages av de rette folkene. På en av disse mørke januarkveldene går teppet opp for kveldens store begivenhet i Sandnes, nærmere bestemt på det populære utestedet «Kjelleren».

Chevy

På scenen går Lennie og gutta med sitt to år gamle band, Chevy, som spiller hete rockelåter fra 70-tallet. Vi blir kjent med et lokalt rockeband som ble født over en pils på pub i Hommersåk utenfor Sandnes. De har opparbeidet seg et dugelig reportoar av coverlåter, som fremføres nesten bedre enn originalene til tider. Det er det som er det fine med dette bandet. De drar sine egne tolkninger av godt kjente, gamle klassikere, som om det var deres egne.

Dette er et band som det oser energi av, og man kan få oppleve dem på små scener hvor trengeselen ikke er for stor.

Per Møller drar fete gitarsoloer ut i det uendelig, slik bare 70-tallsmusikk kan spilles, sammen med bassist Sigfred Opheim, Erik Sannes på trommer, og ikke minst Lennie (Hlynur Jøkulsson) som sørger for kraftig vokalarbeid, og gitarspill.

Selv om Chevy, som snart er plateaktuelle med en EP, er et av disse lovende bandene fra regionen, så ser de ikke på seg selv med høytidelig blikk. De spiller av ren glede uten ambisjoner om å legge verden under sine føtter. Det er slik spilleglede som gjør små vestlandsband så utrolig bra.

Dette er et band som det oser energi av, og man kan få oppleve dem på små scener hvor trengeselen ikke er for stor. Slik har det også vært med dagens store band en gang i tiden, men det er for sent å skru tilbake tiden for å oppleve dem på samme måte. At band som Chevy også kan bli store i fremtiden, er noe man bør ha i tankene. Dermed kan man iallefall, om man er heldig, få oppleve fremtidens store band på små scener i dag.