Major Parkinson har laget noe stort

Det norske bandet Major Parkinson, som har holdt koken siden 2003 og vunnet flere priser for sin fremragende musikk, slapp nylig noe helt nytt og stort.

Singelen Blackbox ble lansert 1. september med selveste Linn Frøkedal innlånt på vokal. Dette er musikk som griper deg fra første sekund. En dyp og retrostilistisk introduksjon fyller rommet akkompagnert av Frøkedal, før en overraskende overgang til futurisk jazz setter hele saken på hold inntil Frøkedal er tilbake.

Miksebordet er stilt inn på industriell klang, hvor lydkvalitet er storartet. Vi føler på en melankolsk stemning ført med dyktig musikalsk innsikt. Dette er også så unikt at det er vanskelig å sette fingeren på en bestemt sjanger. Det er en anelse symfonisk metal over det, preget med progressive overganger og unike kreativiteter.Alt i alt svært interessant, og ikke minst av en slik kvalitet at selv om dette er utenfor allfarvei for den gjengse lytter så kan det fint spilles på radio i beste sendetid.

Musikksmaken anbefaler Blackbox og ikke minst alle andre utgivelser av Major Parkinson. Du kan høre låta på Apple Music, Tidal eller ved å trykke på play i Spotify-spilleren vår nedenfor.