Pink Floyd – The Division Bell (1994)

Etter at Waters forlot bandet, hvor det fulgte konflikter som gikk til rettsapparatet, fortsatte David Gilmour og Nick Mason som Pink Floyd. De spilte inn A Momentary Lapse of Reason i 1987, sammen med Richard Wright som offisielt ikke var bandmedlem. Deretter gikk det syv lange år gikk før Pink Floyd ga lyd fra seg på studiofronten igjen. Denne gangen var Rick Wright tatt inn som offisielt medlem igjen.

 

Pink Floyd
Pink Floyd anno 1994 Fra venstre Richard Wright, David Gilmour og Nick Mason

The Division Bell plasserer bandet musikalsk sett tilbake til tidlig 1970-tallet, på en ny sti fra Dark Side of the Moon. Et gjennomgående tema er protester mot Roger Waters, om enn mellom linjene. «I» og «you» er i tekstene med nedlatende tone mot «you». Sangtitler som «Poles Apart», «A Great Day for Freedom» «What Do You Want From Me» og «Coming Back to Life» kan alle henvise til det turbulente forholdet mellom Roger Waters og Pink Floyd med vekt på David Gilmour.

Dette er uansett et veldig bra album. Det er blant bandets største prosjekter, og som vanlig med ikoniske lydeffekter, unike melodier og heftige gitarsoloer. Symbolikken er kanskje sterkere enn på noen av de foregående albumene, med mengder av visuelle effekter på cover og tilhørende tuné. Musikksmaken anbefaler The Division Bell til alle.