Rammstein med ny DVD

Rammstein har nettopp gitt ut en livekolleksjon på CD og DVD, og vi har kikket nærmere på konsertvideoen.

Rammstein beviser igjen at de er konger på scenen. For å si det sånn, du kommer ikke til å kjede deg på en Rammstein-konsert.

At lydnivået på konsertarenaen var høyt, kan man få et aldri så lite inntrykk av i scenene spilt inn bak trommisen. Der er lydtrykket så høyt at kameraet fysisk hopper i takt med musikken. Lydmiksen er for det meste rimelig god. Gitarene og trommene kommer godt og detaljert frem, og det er sjelden problemer med vokalen heller.

«Völkerball» kommer faktisk i ikke mindre enn fem forskjellige utgaver. Det er egentlig snakk om tre forskjellige versjoner, men to av dem er hver en alternativ utgave, nemlig en med CD-coverstørrelse og en med DVD-coverstørrelse. Rammstein-fans anbefales å gå for minst spesialutgaven, for å få med seg de interessante dokumentarene, men konsert-DVD-en i seg selv er mer enn god nok valuta for pengene.

Bildet leveres i 16:9-optimalisert fullskjerm (1.77:1), og ser temmelig bra ut. Fargene er klare og rene, sortnivået sitter som det skal og det er ingen problemer med etterslep eller lignende i sekvenser der det klippes fort mellom mørke og lyse scener.

 

Lyden blir presentert i 2-kanals lineær PCM (rå, ukomprimert CD-kvalitet altså), samt DTS 5.1. Vanlig analog Dolby Surround mangler altså. Jeg sammenlignet litt, og må vel si at jeg foretrakk DTS-sporet. Dette fordi det plasserer deg midt inni publikum, du hører publikumsbruset fra alle kanter, men hovedsakelig bakfra, og gir altså et inntrykk av at du står midt i folkehavet.

Man får også med CD-en i samme utgivelse denne gangen, hvor man forrige gang måtte kjøpe dem hver for seg. Personlig har jeg funnet meg en ny konsertfavoritt blant DVD-ene, en jeg helt klart kommer til å se mange ganger. Stakkars naboer…