Silberbart – Four Times Sound Razing (1971)

Silberbart er blant de mange tyske tungrockband fra 70-tallet som aldri nådde helt frem, mye grunnet sin nasjonalitet.

Trioen Werner Klug på bass, Peter Bahrens på trommer og vokalist Hajo Teschner på gitar lagde et genialt kvalitetsalbum dessverre uten å høste anerkjennelse. Det var først og fremst de amerikanske og britiske bandene som slo gjennom internasjonalt. Urettferdig for denne tyske trioen, men likeledes fantastisk for oss som i dag graver i undergrunnens fortid når det ikke er mer å hente fra de populære bandenes historie. Nettopp da er Silberbart et av disse potensielt store funnene.

Tyskerne var, er og har alltid vært svært produktive på hardrockfronten, og Silberbart var ikke noe unntak. Ikke bare snakker vi produktivitet, men også kvalitet av ypperste klasse. 4 Times Sound Razing ble deres eneste skive og aller siste spor av bandet. Noen regner det som tidenes hardeste prog/psychedelisk-orienterte album som er å få tak i.

Det er ikke unaturlig å tenke på Eloy eller sen Alice Cooper når Silberbarts lange og drøye komposisjoner siver ut av høyttalerne. Hajos bizarre vokal på toppen av denne svært psykedelsike plata er ganske interessant. Engelsken er ikke perfekt, og det var ikke uvanlig blant tyske band. Mektige hyl og sangteknikker som Robert Plant fra Led Zeppelin er kjent for. Rytmen til Black Sabbath er også til stede.

Albumet anbefales.