Strålende levert av Black Sabbath

Black Sabbath har vært forbildet fremfor noen på heavyscenen, og torsdag inntok originalbesetningen Oslo Spektrum. Mange ventet i spenning på selveste Black Sabbath som skulle entre scenen scenen, og de ventet ikke forgjeves.

Det startet med en gal Ozzy som ropte «whååhååhåå», mens han sprang frem og tilbake ved siden av trommesettet. Han var fortsatt i live…

Etter å ha sett denne karen på TV i en slags virkelighets-såpe, kan det være vanskelig å akseptere ham på scenen som en rockestjerne. Men i det tonene faller ut i salen, og folkemassen foran scenen begynner å bevege på seg, er alt dette glemt. Han leverte faktisk overraskende bra med tanke på både alder og sykdomsproblemer.

Nostalgisk

Det var som å reise i en tidskapsel til 1970-tallet, og bandet gjorde en god del av sangene tett opp mot studioversjonene. Beklageligvis så hadde vi i musikksmaken sitteplasser nesten helt øverst i salen, og der blir den dårlige lyden i spektrum virkelig avslørt. Toner og frekvenser kastet seg frem og tilbake fra alle vegger og hjørner, men Ozzys stemme ble gjengitt relativt bra.

Tony Iommi viste igjen hvilken dyktig gitarist han er, og sammen med Ozzy og resten av bandet var dette rent knask. Hele salen sang med på låter som War Pigs, Iron Man og Black Sabbath. Foruten det klassiske «kaste vann på publikum med stor bøtte»-trikset, som Ozzy gjorde utallige ganger, var det mange overraskelser på lur. Blant annet viste det seg at Ozzy fortsatt er en ganske sprek fyr, og han tok både froskehopp, stillestående springing og diverse andre akrobatiske øvelser. Dette var god underholdning, Black Sabbath. Vi bøyer oss i støvet.